
Politibetjent
OSO - obligatorisk selvvalgt opgave
Når jeg er færdig på politiskolen og måske er blevet ansat på en politistation, så er jeg inden for den afdeling der hedder beredskabet.
Beredskabet er dem, der kører rundt i de hvide politibiler og laver alt fra håndtering af psykisksyge til færdselsuheld.
Lige efter jeg har afsluttet sin uddannelse og måske er blevet ansat, er jeg politibetjent på prøve, hvilket jeg er i 3 år, før jeg kan blive fastansat.
Hos politiet


Når man er uddannet betjent, er der mulighed for at specialisere sig inden for andre områder som fx: hundefører, livvagt, efterforsker i større kriminelle sager og meget mere.
Jeg ved dog ikke selv endnu om jeg kunne finde på at specialisere mig til noget, men jeg kunne godt forstille mig måske at gøre det inden for hundefører, da jeg synes det er fedt det bånd og samarbejde man har med hunden, samtidig med at man laver arbejde som politi.
Hunde er et fantastisk ”redskab” til en masse opgaver inden for politiet, bl.a. eftersøgning af ting eller personer, sporsøgning eller at indhente en gerningsmand, hvilket jeg synes lyder spændende.
Jeg tror det er en ting der kommer, når man har arbejdet hos beredskabet i noget tid. Man får måske lyst til at prøve noget nyt.
Beredskabet
Specialisering - hundefører
Arbejdstimer og løn
Arbejdstimerne og derfor også lønnen er meget forskelligt, når man arbejder som betjent. Når man har weekendvagter og nattevagter får man ekstra. Men alle betjente har en grundøn, nogen en på 30.543 kr.
Alle betjente har hver 4. weekend en vagt i beredskabet. Også selvom de fx. er hundefører.